Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SpiceWorld

Megjelenés: 1996. November 4.
Felvételek: 1995. Szeptember - 1996. Május
Műfaj: Dance-Pop, Teen-Pop
Hossz: 40:07
Kiadó: Virgin Records
Producer(ek): Absolute, Andy Bradfield, Matt Rowe, Richard Stannard

SpiceWorld (FűszeresVilág) volt az második albuma a Spice Girls-nek 1997. november 3-án jelent meg a Virgin Records-nál. Az album prodcerei: Matt Rowe, Richard Stannard és Absolute. Öt maxi jelent az albumról: "Move Over" 1997-ben jelent meg Pepsi reklámja volt. "Spice Up Your Life" 1997-ben jelent meg első helyezett volt angliában. "Too Much" 1997 végén jelent meg abban a hónapban jelent meg a film aminek a betét dala volt, ez volt a második karácsonyi első helyezett angliában. "Stop!" 1998 elején jelent ez volt az első olyan szám ami nem volt első helyezett angliában a második helyett érte el. Ez volt az utolsó kilencvenes évekbeli évek amikor öten voltak a klipben, két hónappal később Ginger kilépett. "Viva Forever" 1998. nyarán jelent meg ez volt az első olyan első helyezett amikor négyen voltak. Ginger a klipben szerepel de nincsen már a csapatban a dalban nem énekel szóló részt csak a korúsban. "Never Give Up on the Good Times" Viva Forever-el jött volna ki de Ginger Spice kilépett és nem volt idő újra felvenni a számot. A csoport terveiben szerepelt a 'Denying' dalt is megjelentetni amit októberben jelent volna meg. Ami a Spiceworld: Live album előtt jelent volna meg de Geri kilépése miatt törölték. Az élő albumra fel rakták volna bónuszként a 'Goodbye' dalt amit még a 'Spicceworld' albumra terveztek de ez soha nem történt meg.

SpiceWorld: A Film (1997)
A századvég egyik legnagyobb sikersztoriját összehozó lányok ezúttal filmet forgattak. A cselekményért nem kellett messzire menni: egy koncertkörút viszontagságait dolgozták fel. Bár maga a koncert és a szereplők jó része is fiktív, a feldolgozott élményanyag jól illusztrálja a "fűszerbabák" mindennapjait. Clifford, a menedzser, Deborah, az asszisztens, Piers, a filmrendező - aki mindenáron bele akar kamerázni az együttes életébe - kitalált személyek, de a lányok, a zene és egyes szituációk valódiak, és ez tökéletesen elegendő.

Girl Power! Live in Istanbul (1997)
Girl Power! Live in Istanbul Egy két esti koncert volt a Spice Girls-nek. A koncerteket amelyeket szervezett Pepsi részeként  a csapat szerződése amit Abdi İpekçi Arena Istanbul-ban Október 12 és 13-án. Koncertek után megjelent VHS-en amin a lányok interjút adnak de nem szerepel mindegyik dal a listáról ezzek lettek kihagyva: Something Kinda Funny - Saturday Night Divas - Stop! - Too Much - Love Thing és Mama. Bár at eredeti koncerten élőben énekeltek de a VHS-en néhány dalt szinkronizáltak a végső változatban. 2007. December 10-én jelent meg DVD-én.

SpiceWorld Tour (1998)
SpiceWorld Tour ez volt a Spice Girls-nek az első túrnéja, amit a második albumot népszerűsítette, SpiceWorld. A túrné február végén kezdődött el, Geri Május 26-án lépett utolsónak fel a többi lány még két alkalommal azt mondták, hogy Geri beteg ezért nem jelent meg. Május 31-én hivatalosan is kilépett a Spice Girls-ből. Utána két hétig pihentették a túrnét majd folytatták tovább. Egészen Szeptemberig turnéztak.

Dallista

# Dal Író(k) Producer(ek) Hossz
01 Spice up Your Life SpiceGirls
Richard Stannard
Matt Rowe
Richard Stannard
Matt Rowe
2:54
02 Stop! SpiceGirls
Andy Watkins
Paul Wilson
Absolute 3:26
03 Too Much SpiceGirls
Andy Watkins
Paul Wilson
Absolute 4:36
04 Saturday Night Divas SpiceGirls
Richard Stannard
Matt Rowe
Richard Stannard
Matt Rowe
4:26
05 Never Give up on the Good Times SpiceGirls
Richard Stannard
Matt Rowe
Richard Stannard
Matt Rowe
4:30
06 Move Over SpiceGirls
Clifford Lane
Mary Wood
Absolute 2:43
07 Do it SpiceGirls
Andy Watkins
Paul Wilson
Absolute 4:04
08 Denying SpiceGirls
Andy Watkins
Paul Wilson
Absolute 3:46
09 Viva Forever SpiceGirls
Richard Stannard
Matt Rowe
Richard Stannard
Matt Rowe
5:10
10 The Lady is a Vamp SpiceGirls
Andy Watkins
Paul Wilson
Absolute 3:09
Bónusz Dalok
07 Step to Me SpiceGirls
Elliot Kennedy
Absolute 4:18
B-Side Dalok
> Spice Invaders SpiceGirls
Andy Watkins
Paul Wilson
Absolute 3:39
> Outer Space Girls SpiceGirls
Richard Stannard
Matt Rowe
Richard Stannard
Matt Rowe
3:58
> Walk of Life SpiceGirls
Andy Watkins
Paul Wilson
Absolute 4:16
> Ain't No Stopping Us Now
(With - Luther Vandross)
Gerry Cohen Mike Highman 4:55

 


 

Cikkek

Kislemezek

2015.11.21